Hverdagen på Odsherred STU

Vi starter hver dag med at spise morgenmad sammen og får dagens beskeder. Gennem dagen er der pauser, der tilgodeser det sociale fællesskab.

Vi har på Odsherred STU et roligt miljø, hvor der er plads til at være den man er, og samtidig masser af plads til at grine sammen, spille spil og snakke på kryds og tværs.

Vi har madordning mandag, tirsdag og torsdag. Onsdag og fredag kan man enten have madpakke med, eller gå en tur op og købe frokost i byen.

 

Skema

Hos Odsherred STU vælger den studerende sig ind på et linjefag. Denne linje er man på tre formiddage om ugen. Varigheden af linjefaget kan være fra 6 mdr. op til alle tre år, alt efter hvad der giver mening for den studerende.

Derudover har vi en vifte af valgfag to gange om ugen og et stamhold, som de studerende er fast knyttet til.

Fredag er vores korte dag, hvor vi har ungeliv. Dette er en dag, hvor der er forskellige tilbud til de unge, fx yoga, boldspil i hallen, øve at tage tog og bus, bage, spille brætspil, PlayStation eller film. Derudover har vi hver fredag, det som vi kalder Stormøde, som i praksis fungerer som elevmøde og styrker vores unge i medborgerskab og ejerskab.

Stamhold og kontaktlærer

På Odsherred STU får den unge en primær og en sekundær kontaktlærer. De studerende er delt op i to stamhold, og som udgangspunkt følger de studerende deres primære kontaktlærer på stamholdet, da der på disse hold er indlagt tid til samtaler mellem kontaktlærer og studerende.

Derudover arbejder vi med de studerendes sociale og emotionelle færdigheder i forskellige forløb, hvor der både tænkes i teori og praksis.

Stamholdene tager på fællesture ud af huset.

Linjefag

  • Jord til bord
  • Ridning og hesteliv
  • Kunst og værksted
  • IT og multimedie

Valgfag

To gange om ugen har vi valgfag. Udbuddet kan variere i forbindelse med årstider eller diverse samarbejder. I øjeblikket har vi følgende fag, som de studerende kan vælge imellem:

  • Svømning
  • Fitness
  • Dansk, engelsk og matematik
  • Filmklub
  • Bagehold
  • Gaming/VR
  • Musik
  • Praktisk arbejde
  • Løb for begyndere
  • Foto og lyd

Jord til bord

På linjefaget jord til bord laver vi mad, men ikke nok med det; vi nørder smage og konsistens, går ud og sanker i naturen og bruger årstidens ingredienser, kigger opskrifter, laver indkøbslister og handler til vores madlavning, som vi nyder sammen efterfølgende.

Vi har et dejligt køkken i vores nybyggede lokaler og vores placering ved havnen og tæt på skoven, giver os gode muligheder for at kombinere naturen og køkkenet.

Ridning og hesteliv

På ridelinjen kører vi ud til en nært liggende gård, som har 17 islandske heste, hvor vi både hjælper med at give vand, ordne folde, strigle heste og får rideundervisning to gange om ugen. Der er både baneundervisning og ture i skoven. Der er også indarbejdet lidt teori på holdet, samt mulighed for the og hygge på de kolde dage.

 

Kunst og Værksted

På kunst og værkstedslinjen arbejdes der i forløb tilrettelagt sammen med de studerende. Inden for kunst arbejdes der bl.a. med: materialekundskab, strikning, syning, hækling, smykkedesign, billede- og papirfremstilling, og alle de kreative ideer, der udvikles undervejs. De mere værkstedsrelaterede opgaver, kan f.eks. være er at reparere diverse maskiner, arbejde med træ og nogle gange i samarbejde med andre lokale samarbejdspartnere. F.eks. bygges der i øjeblikket på en boghytte til den kommende litteraturfestival i Odsherred

Løbende besøger vi forskellige udstillinger og værksteder hovedsageligt i lokalområdet. 

IT og multimedie

På multimedielinjen beskæftiger vi os med alt fra ti-fingersystem, podcast, 3D print, video- og musikredigering, fotografering, programmering, spiludvikling, Officepakken o.a. Vi har pt. stationære Mac computere, kameraer med forskellige objektiver, gamercomputere, diverse mikrofoner til indspilning.

Linjen tilrettelægges ud fra de studerendes interesser.

1 / 0

Pædagogisk leder

Susi Kruse

Fremmøde

Havnevej 18
4500 Nykøbing Sj